Tävlingsregler

Man får anmäla sig till flera kategorier. Pure Country, Rock/Pop Country,
Bluegrass/Old Time och Rock-A-Billy.
Anmälan sker genom att fylla i anmälningsblanketten till höger före den 31 Maj 2019 tillsammans med den ska en CD skiva där artisten/bandet framför 3 låtar skickas in. Alterantivt kan du skicka en mp3-fil till info@countrysm.se. 
Skicka ingen fullängds CD, utan välj ut tre låtar. Tänker du/ni delta i flera kategorier, skicka då ett mail/en CD per kategori till nedanstående adress.
Anmälan är bindande.

Country SM
Tommy Löfgren
Basgränd 80
162 47 VällingbyEn oberoende jury väljer 3 finalister i kategorierna Pure Country, Bluegrass / Oldtime, Rockabilly och Pop/Rock.
De band/artister som går till finalen på Sälens Högfjällshotell skall framföra 5 låtar, men det behöver inte vara samma låtar som de bidrag som lämnats in.
Minst 2 av dessa skall vara covers. Ytterligare en klassisk låt skall framföras av samtliga finalister. Den klassiska låten kommer meddelas senare och väljs av juryn.

Varje kategori avgörs var för sig och 4 SM vinnare koras under tävlingen.
En oberoende jury på plats röstar fram vinnarna i respektive kategori.
Publiken i Sälen har också en röst.

Vinnarna presenteras på finalbanketten.
Varje vinnare skall även spela 30 minuter efter prisutdelningen.

Varje vinnare erhåller förutom äran en mycket åtråvärd SM pokal.
Vi bjuder alla band som går till final på boende & helpension samt reseersättning som utgår med 18,50:-/mil från bandets hemort för en bil. Gager utbetalas ej till de tävlande.

Arrangemanget kommer att bevakas av media och de tävlande godkänner med sin anmälan att TV & Radio får sända allt material som spelas upp vid tävlingen.

Anmälningsblankett

  • Det går bra att kryssa för fler alternativ